Automässan 2017 samlade 16 635 besökare (15 190 besökare 2014) från hela motorbranschens servicemarknad.
Automässan är en fackmässa som återkommer vart 3:e år och en väldigt viktig mötesplats, där vi kan möta verkstadsutrustare, mekaniker och verkstäder.

Tack alla 1 500 elever och lärare som kom och besökte Automässan i Göteborg. Det var fantastiskt roligt och inspirerande att möta er alla på elevintroduktionen och sedan i vår monter och ute på mässan.

I montern hade vi många besökare, både elever från fordons- och transportprogrammet och besökande företagare, som provade att flyga genom framtidens verkstad med VR-glasögon, många stannade  till och frågade om och diskuterade Motorbranschcollege.

Instagramtävlingen genererade ett stort engagemang och många fina bilder #bilproffs med bra motiveringar för varför just din klass skulle vinna 20 000kr till en klassresa eller verkstadsutrustning. Efter dagliga jurymöten utsågs tre klasser som vinnare:

  • Onsdag: Grattis till FT15 Tyresö gymnasium – vinnare av 20 000 kr dag 1
  • Torsdag: Grattis till FT Maskin 15 Nifsarpsskolan – vinnare av 20 000 kr dag 2
  • Fredag: Grattis till FT14 De la Gardiegymnasiet – vinnare av 20 000 kr dag 3

Ett flertal utställande och besökande företag kontaktade personalen i Bilproffs monter och berättade om många positiva möten med elever från fordons- och transportprogrammet, det är otroligt viktigt för branschen att få möjlighet att träffa framtidens motiverade mekaniker. Ännu en gång kan vi konstatera att eleverna från fordons- och transportprogrammet är vinnare på arbetsmarknaden.

Vi ser fram emot nästa Automässa den 15-18 januari 2020!
Mer om den kommer under hösten 2019.

Automässan 2017Fakta

Automässan arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MAF (Motorbranschens Arbetsgivareförbund). Operativ arrangör är Svenska Mässan.