2017-09-11

Din gymnasieskola kan bli ett Motorbranschcollege, MBC! Motorbranschens Yrkesnämnd, MYN, har redan certifierat en skola, närmare bestämt Jämtlands Gymnasium Fyrvalla, den 4 september 2017. Ytterligare två skolor, Tullängsgymnasiet och Edströmska Gymnasiet är klara för certifiering under september månad.

Nu är det dags för fordonstekniska gymnasieskolor att skicka in ansökan till att bli ett Motorbranschcollege, MBC. Ansök här

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla blev certifierad med pompa och ståt den 4 september 2017.

Att gymnasieskolan blir certifierad innebär att den får en kvalitetsstämpel, som visar att gymnasieskolans fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Det långsiktiga syftet är att stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen.

– Motorbranschcollege syftar till att förbättra matchningen mellan utbildning och arbetsmarknadens behov samt öka intresset för branschens utbildningar. Vi måste få fler ungdomar till att välja branschens utbildningar, annars riskeras jobb att gå förlorade. Med denna kvalitetsstämpel hjälper vi bransch och skola, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

– Moderna verkstäder gör motorbranschen till en framtidsbransch. Den tekniska utvecklingen inom branschen ställer nya krav på branschens utbildningar. Det är här Motorbranschcollege och arbetet med att kvalitetssäkra utbildningarna fyller en mycket viktig roll, säger Lina Skoglund, Arbetslivsenheten, IF Metall.

– Motorbranschföretags engagemang är betydelsefullt inom Motorbranschcollege. Det är genom ett starkt stöd från motorbranschens företag, som skolan får rätt verktyg för att kunna erbjuda eleverna en relevant utbildning för arbetslivets behov. Det är därför viktigt att många motorbranschföretag engagerar sig allt efter som skolor ansluter sig till MBC, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Datum för de två skolor, som också ska certifieras under september månad 2017, är den:

Mer information/kontaktperson:
Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege
Tel: 08-762 71 42, jonas.hehrne@transportforetagen.se
Ansök här till Motorbranschcollege, MBC