2017-07-05

MYN (Motorbranschens Yrkesnämnd) söker en drivande relationsbyggare med uppdrag att genom ett nydanande kvalitetssystem stärka den svenska motorbranschens konkurrenskraft.

MYN (Motorbranschens Yrkesnämnd) är ett samarbetsorgan mellan Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Dess uppdrag är att stärka den svenska motorbranschens konkurrenskraft – bland annat genom att vässa utbildningssystemet med satsningen på ett nydanande kvalitetssystem – Motorbranschcollege.

I rollen som branschutvecklare är du ansvarig för att fler gymnasieskolor certifierar sig som Motorbranschcollege. Motorbranschcollege (MBC) är ett kvalitetssystem som riktar sig mot särskilt utvalda gymnasieskolor som tillhandahåller utbildningar mot motorbranschens yrken. Genom att initiera och stärka samverkan mellan gymnasieskolor och företag i motorbranschen vill vi höja utbildningskvaliteten. Därmed bidrar du till att säkerställa motorbranschens behov av välutbildad personal och i förlängningen till ett mer konkurrenskraftigt Sverige.

Vi erbjuder

Kanske ett av de mest spännande uppdragen som finns just nu i gränslandet mellan utbildning, politik och mycket snabb teknisk utveckling – du är med där det sker! Bakom uppdraget står tunga representanter från arbetsmarknadens parter som prioriterar detta mycket högt. Du kommer att arbeta med skolor, kommuner och näringsliv över hela landet. Du kommer att få vara med och påverka beslutsfattare i skolväsendet, näringslivet och på politisk kommunal nivå. Detta sker genom att du skapar och utvecklar dialogen om motorbranschens kompetensförsörjning inom så kallade MBC-grupper, det vill säga grupper som inkluderar företag, utbildningsarrangörer och fackliga företrädare.

Anställningen är en projektanställning i 12 månader med start den 1 november 2017. Tjänsten finansieras med stöd från Svenska ESF-rådet (Europeiska socialfonden). Tjänsten innefattar resor inom Sverige. Då uppdraget i mycket stor utsträckning utförs på regional nivå är din bostadsort valfri.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har god kännedom om svenskt utbildningsväsende och särskilt gynnsamt är det om du dessutom har haft beröringspunkter med någon del av motorbranschen.

  • Skicklighet i att presentera lösningar och gärna med visionärt anslag
  • Vana av att kommunicera med ledande befattningshavare
  • Erfarenhet av att arbeta i skolmiljö och kanske som programansvarig eller rektor
  • Kan formulera dig felfritt på svenska i både tal och skrift

Egenskaper

  • Stark motor – resultatorienterad
  • God kommunikatör
  • Kan hålla struktur och är skicklig på prioriteringar

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Caj Luoma, Chef utbildning och kompetensförsörjning, 0730-44 71 56. Är detta rätt utmaning för dig? Skicka din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se snarast möjligt. Sista ansökningsdag 21 aug. 

Gå till Transportföretagens webbplats för att läsa annonsen