Varje år arrangerar MYN/LYN branschens slutprov för FT-elever. Det provet kan alla avgångsklasserna på fordons- och transportprogrammets fordonstekniska grenar göra. Slutprovsfrågorna utgår från kunskap på ämnena inom motorbranschens branschkrav.

MYN:s Slutprov

Varje vår får avgångseleverna inom FT-programmets fordonstekniska grenar en chans att bli utsedd till Sveriges duktigaste elev.

Första slutprovsomgången genomförs under våren för avgångselever. Den genomförs på webbsidan www.mynprov.nu och oftast i mitten april till mitten maj. Missas vårens slutprov kan provet även göras i december.

De elever som får bäst resultat i respektive fordonstekniska yrke vinner en premiebox fylld med många fina branschrelaterade gåvor!

Från slutprov till certifikat

Den som får godkänt på slutprovet och som har godkänt i yrkesämnena samt Svenska 1, Matematik 1a och Engelska 5 kan köpa branschens certifikat till självkostnadspris (150 kronor). För att få godkänt måste man ha minst 50 poäng av 150 möjliga.

Premiebox

Premieboxen är ny för 2017. Det är en elegant box fylld med många fina branschrelaterade gåvor.

Tidigare år vann eleverna en Studie- och Premieresa för sina bästa resultat på den vårens slutprov. Resan kunde ta dem till platser som t.ex. Hockenheimring  i Tyskland, Santa Pod Raceway i England eller Mantorp Park i Sverige!

Här är ett glatt gäng som besökte Mantorp Park under en studie- och premieresa.

Här är vinnarna av våren 2016:s slutprov och som under studie- och premieresa besökte Mantorp Park.