2017-03-03

Första yrkeslandslagsträffen med hela truppen inför Yrkes-VM i Abu Dhabi oktober 2017 är genomförd. Bilproffs tre tävlande och tre experter tränade många olika moment den 23-26 februari 2017.

Bilproffs tre tävlande Jonathan Rydberg, personbilsteknik, Olle Karlsson, fordonslackering samt Elias Karlsson, bilskadereparatör, tillbringade helgen med uppstartsträning inför VM. Det var inte bara Jonathan, Olle och Elias som träffades på Lastberget i Bålsta utanför Stockholm, utan hela Sveriges Yrkeslandslag. Det är många ungdomar inom olika yrken som ska förbereda sig inför Yrkes-VM den 14-19 oktober 2017 i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Ungdomarna har haft många olika övningar under träffen. De har till exempel tränat på – och fått verktyg för – att hålla sitt mentala sinne starkt under hela tävlingen. Annat som stod på träffens program var teambuilding och ett quiz (frågetävling). Frågetävlingen innehöll bland annat frågor om landet, Abu Dhabi. Frågor där svaren kan vara viktiga att ha kunskap om när man är där.

Hur upplevde du Yrkeslandslagsträffen?

Vi, Bilproffs.se, ställde naturligtvis några frågor till våra deltagare på träffen och fick följande svar:

Olle Karlsson och Frida Gustafsson förbereder sig inför sina respektive uppgifter under WSC 2017.

– Det var roligt att träffa de andra, som jag ska åka till Abu Dhabi med. Det var däremot mer utmanande med träningen av den mentala biten samt media träningen, svarar Elias.

– Jag tycker att yrkeslandslagsträffen var oerhört rolig och inspirerande, och även att träffa alla inom Yrkeslandslaget och höra deras tankar, planer och mål, fortsätter Olle.

– Det var kul med teambuilding och mental träning samt att få mycket information om WorldSkills-tävlingen och Abu Dhabi i allmänhet. Väldigt roligt att träffa alla i Yrkeslandslaget – både nya och gamla bekanta, avslutar Jonathan.

Experterna övade bedömningar

Våra yrkesexperter och domare Jan Börstell, personbil, Frida Gustafsson, lack och Mattias Roth, bilskada, var också på plats under några dagar. De har tidigare varit med i Yrkes-VM, men behöver istället till exempel slipa sina färdigheter i bedömningen av de tävlande, etc.