2017-09-19

Det är en stor dag idag, Motorbranschens Yrkesnämnd har certifierat Edströmska i Västerås till att bli Motorbranschcollege – ett av de första i Sverige.

Elever, rektor, lärare, politiker och bransch samlades idag tillsammans med Motorbranschens Yrkesnämnd till ceremoni för certifiering av Edströmska som nu kan kalla sig Motorbranschcollege. Edströmska är som en av tre pilotskolor först ut i landet med den prestigefulla utmärkelsen som innebär att skolans fordons- och transporttekniska utbildningar uppnår hög kvalitet som motsvarar branschens behov.

– Vi är väldigt glada över att ha certifierats till Motorbranschcollege och över att kunna erbjuda våra elever hög kvalitet på utbildningen. Det är viktigt att vi håller oss uppdaterade inom teknikutvecklingen och med vad företagen efterfrågar för kompetens, säger Peter Stenberg, rektor på Edströmska.

– Det är fantastiskt att vara i mål, nu har vi ett Motorbranschcollege. Vi är många som har jobbat för att nå fram. Vår förhoppning är att Motorbranschcollege får fler ungdomar att intressera sig för att gå utbildningen och det innebär även att företagen får den kompetens de behöver. Nu har vi tre skolor certifierade som Motorbranschcollege, förutom Edströmska har Tullängsgymnasiet i Örebro certifierats i dagarna samt Jämtlands Gymnasium Fyrvalla, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

– Kompetensförsörjningsfrågan är ett långsiktigt arbete. Vi finns tillgängliga för dialog om hur vi fortsatt utvecklar branschens utbildningar för det lokala näringslivet, säger Lina Skoglund, Arbetslivsenheten, IF Metall.

Mer information/kontaktperson:
Jonas Hehrne
projektledare för Motorbranschcollege
Tel: 08-762 71 42
jonas.hehrne@transportforetagen.se