2017-09-18

Det är en stor dag idag, Motorbranschens Yrkesnämnd har certifierat Tullängsgymnasiet i Örebro till att bli Motorbranschcollege – ett av de första i Sverige.

Elever, rektor, lärare, politiker och bransch samlades idag tillsammans med Motorbranschens Yrkesnämnd till ceremoni för certifiering av Tullängsgymnasiet som nu kan kalla sig Motorbranschcollege. Tullängsgymnasiet är, som en av tre pilotskolor, först ut i landet med den prestigefulla utmärkelsen som innebär att skolans fordons- och transporttekniska utbildningar uppnår hög kvalitet som motsvarar branschens behov.

– Det är fantastiskt att vara i mål, nu har vi ett Motorbranschcollege. Vi är många som har jobbat för att nå fram. Vår förhoppning är att Motorbranschcollege får fler ungdomar att intressera sig för att gå utbildningen och det innebär även att företagen får den kompetens de behöver, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

– Kompetensförsörjningsfrågan är ett långsiktigt arbete. Vi finns tillgängliga för dialog om hur vi fortsatt utvecklar branschens utbildningar för det lokala näringslivet, säger Lina Skoglund, Arbetslivsenheten, IF Metall.

Mer information/kontaktperson:
Jonas Hehrne
projektledare för Motorbranschcollege
Tel: 08-762 71 42
jonas.hehrne@transportforetagen.se