2017-12-14

Den 18 december bjuder Motorbranschens Yrkesnämnd in till informationsträff om MotorbranschcollegeMercedes-Benz i Malmö. På informationsträffen ges tillfälle att få höra mer om Motorbranschcollege, ett kvalitetssystem för fordonstekniska gymnasieskolor.

Motorbranschcollege innebär att en fordonsteknisk gymnasieskola som certifieras får en kvalitetsstämpel som visar att skolan uppfyller motorbranschens kvalitetskrav.

Det långsiktiga syftet med Motorbranschcollege är att stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen. Bakom Motorbranschcollege står Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall.

– Motorbranschen behöver anställa 5 800 personer inom en treårsperiod. Genom Motorbranschcollege höjs och stärks de fordonstekniska utbildningarnas kvalitet och med det hoppas vi locka fler ungdomar till branschens utbildningar, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Motorbranschcollege innebär ett strukturerat samarbete mellan skola, motorbranschens företag och fack för att stärka utbildningskvaliteten, öka attraktionskraften för utbildningen och i slutändan säkra kompetensförsörjningen.

– Jobb väntar i stort sett varje elev som väljer motorbranschen som sitt framtida yrke. Motorbranschen kännetecknas av en snabb teknisk utveckling. Yrkenas inne­håll har förändrats stort de senaste tio åren, inte bara vad gäller tekniska kunskaper utan även sättet att arbeta, avslutar Jonas Hehrne.

Var/när:

Den 18 december klockan 12:30-14:15 på Mercedes-Benz, Bronsyxegatan 14, Malmö

 

Kontaktperson:
Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege
Tel: 072-454 89 53, jonas.hehrne@transportforetagen.se.