2017-10-20

Medallion of Excellence och goda placeringar för Olle, Jonathan och Elias på Yrkes-VM i Abu Dhabi. Motorbranschens yrkesnämnder har följt och stöttat dem både inför och under tävlingarna.

Tävlande och experter från Motorbranschens yrkesnämnder är från vänster Johanna Dahlqvist, projektledare Transportföretagen, Olle Karlsson, fordonslackering, Frida Gustafsson, lackexpert, Elias Karlsson, bilskadeteknik och Mathias Roth, bilskadeexpert.
Saknas gör Jonathan Rydberg, personbilsteknik, och Jan Börstell, personbilsexpert.

Motorbranschens hjältar hämtade hem Medallion of Excellence och goda placeringar på världsmästerskapen i yrkesskicklighet i Abu Dhabi. Olle Karlsson erhöll Medallion of Excellence för höga poäng och han fick dessutom en god placering på 11:e plats i grenen fordonslackering. Elias Karlsson och Jonathan Rydberg placerade sig bra på 14:e plats i bilskadeteknik respektive på 23:e plats i personbilsteknik.

– Grattis alla hjältar, vi är otroligt glada för er skull! Det ligger många timmars träning bakom Yrkes-VM. För vår bransch betyder det massor att få arbeta med så duktiga ambassadörer, säger Johanna Dahlqvist, branschutvecklare på Transportföretagen.

– Det har varit fantastiskt kul att ha fått vara med om världsmästerskapen. Vi var väldigt spända av förväntan inför tävlingarna. Nu har vi gjort vårt bästa och vi är naturligtvis jätteglada över resultaten, säger Olle, Elias och Jonathan.

– Vi hoppas att fler ungdomar nu får upp ögonen för branschens utbildningar. Motorbranschen har mycket goda jobbmöjligheter. Nationellt efterfrågas 5 800 personer inom motorbranschen de närmaste tre åren enligt undersökningen ”Tempen på motorbranschen”, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

På lördag den 21 oktober ca kl 13:30 finns möjlighet att träffa yrkeslandslaget och motorbranschens hjältar under en pressträff på Arlanda arrangerad av WorldSkills Sweden. Radisson Blu SkyCity Hotel, ”Dreamliner”.

Mer om tävlingen och deras tävlingsmoment under de fyra tävlingsdagarna hittar du på WorldSkills Competition – en världstävling.

För pressfrågor kontakta Ebba Fredin, pressansvarig, Transportföretagen: 0730-447120 eller ebba.fredin@transportforetagen.se

Fakta om Yrkes-VM
Yrkestävlingarnas syfte är att höja kvaliteten på yrkesutbildningarna och att väcka intresse till att välja gymnasieskolans yrkesutbildningar. Yrkestävlingarna har under de senaste åren etablerat sig allt starkare. Yrkes-VM som äger rum vartannat år och som har funnits sedan 1950-talet samlar numera över 1300 ungdomar från över 60 länder/regioner för att tävla i mer än 50 yrken. Besökarantalet brukar ligga på hundratusen till tvåhundratusen personer.