2017-03-17

Det blev en lyckad träningshelg för Jonathan Rydberg, personbilsmekaniker, som tränar inför Yrkes-VM i Abu Dhabi den 14-19 oktober 2017. Han övade på många olika reparationsuppgifter, som kanske kommer med i tävlingen.

Jonathan åkte hem till Bilproffs personbilsexpert Marcus Morén och tillbringade helgen i hans garage med att träna inför Yrkes-VM. Jonathan fick till uppgift att lösa en mängd praktiska problem, som kan uppkomma på personbilar.

– Jag tyckte det var en givande träningshelg. Första och enda gången jag hittills skruvat isär en växellåda var när jag träningstävlade i Norge på norska mästerskapet, NM. Det var bra att få klämma och känna och se hur allt sitter ännu en gång. Sen fick jag med växellådan hem, så jag kan fortsätt att träna på detta, säger Jonathan Rydberg.

Marcus Morén som tränar Jonathan Rydberg inför Yrkes-VM, kommenterar träningen med att säga:

– Jag såg till att göra det ganska intensivt för Jonathan och stressa på momenten, för att försöka få upp farten på skruvandet och göra det lite mer tävlingslikt.

Du kan lyssna till ett kort reportage, där Marcus intervjuar Jonathan i sitt garaget: