2018-09-12

Om två veckor är det dags för EuroSkills i Budapest och med tuff konkonkurrens är det mycket förberedelse som gäller för motorbranschens unga proffs. Motorbranschens yrkesnämnd (MYN) har följt och stöttat de tävlande från starten.

Den 26–28 september är det dags för Yrkes-EM, EuroSkills, i Budapest. Motorbranschens unga proffs är inga mindre än Alexander Olofsson, Mathias Röstberg och Ante Olofsson i grenarna personbilsteknik, maskinteknik och lastbilsteknik. Just nu ligger de i hårdträning för att ta hem guldet inom respektive tävlingsgren.

– Branschens tre unga proffs tränar nu stenhårt för att ta hem medaljer från EuroSkills i Budapest, Ungern. Alexander, Mathias och Ante är fantastiska ambassadörer för motorbranschen som behöver attrahera fler ungdomar då rekryteringsbehovet är enormt, säger Johanna Linder, projektledare för MYN satsning på EuroSkills och branschutvecklare på Transportföretagen.

Oavsett medaljvinst är samtliga inom motorbranschen vinnare på arbetsmarknaden. Motorbranschen har ett stort behov personal inom personbilsteknik, maskinmekanik och lastbilsteknik och erbjuder ständigt nya, och spännande utmaningar för den anställde.

– Motorbranschen erbjuder mycket goda jobbmöjligheter, i princip får du anställning direkt efter gymnasiet. Det är en spännande framtidsbransch som har genomgått stora förändringar i samband med teknikutveckling och digitalisering vilket även innebär att den ständigt erbjuder nya, spännande utmaningar, avslutar Johanna Linder.

Fakta:

Yrkestävlingarnas syfte är att höja kvaliteten på yrkesutbildningarna och att väcka intresse till att välja gymnasieskolans yrkesutbildningar. Yrkestävlingarna har under de senaste åren etablerat sig allt starkare. Yrkes-EM har sedan starten för tio år sedan, anordnats vartannat år i ett av de 28 medlemsländerna. I år deltar totalt över 500 personer. Mer information om EuroSkills hittar du på http://www.euroskills2018.com

För pressfrågor, kontakta Shashika Sellgren, kommunikatör på Transportföretagen, på 072-214 82 89 eller shashika.sellgren@transportforetagen.se

Företagsinformation

Motorbranschens Yrkesnämnd (MYN) är samarbetsorgan i yrkesutbildnings- och kompetensförsörjningsfrågor mellan Motorbranschens Arbetsgivareförbund (MAF) och IF Metall.