2017-02-03

Motorbranschföretag kan på olika sätt engagera sig i utbildningsfrågor. I Skåne är ett spännande projekt på gång hos Bil-Månsson i Skåne AB, Eslöv, den 1 april 2017.

Du, som är elev på en gymnasieskola i närheten av Bil-Månsson i Skåne AB, Eslöv, är välkommen att delta i tävlingen Bil-Månsson School Challenge. Där sätts dina kunskaper och din arbetsförmåga i fordonsteknik på prov i sex olika tävlingsstationer.

I prispotten ligger bland annat ett stipendium på 5 000 kronor, en provanställning och många andra fina priser.

Vågar du ställa upp?!

Anmälan till School Challenge

Utmaningen äger rum den 1 april 2017 hos Bil-MånssonVikhemsvägen 2 i Eslöv. Den riktar sig till elever i årskurs 3 i fordons- och transportprogrammet med inriktning personbilsteknik.

Anmälan gör du på bilmansson.se/school och är öppen mellan den 1 februari och 28 februari.

Tävlingen är både praktisk och teoretisk

Tävlingen genomförs av en projektgrupp på Bil-Månsson, där i huvudsak deras tekniker planerar och genomför arrangemanget samt är ansvariga för de sex olika stationerna. De olika stationerna innehåller både praktiska och teoretiska prov, och även kundbemötande kommer att testas.

Proven kommer i huvudsak avspegla kraven och förväntningarna på den kunskap nyutbildade tekniker ska ha, men självklart även lite utmanande uppgifter.

Tuffare att rekrytera kompetent personal

Företag inom motorbranschen har allt svårare att rekrytera kompetent personal.

– Anledningen att vi genomför tävlingen är att vi ser att det blir tuffare och tuffare att rekrytera kompetent personal till våra verkstäder. Vi ser detta som ett perfekt tillfälle att visa upp vår fina verkstad i Eslöv och samtidigt identifiera duktiga elever, säger Erik Harrysson, servicemarknadschef på Bil-Månsson i Skåne AB.

– Vilket initiativ! Detta är något som fler företag kan ha i tankarna när det gäller arbetet med att rekrytera ny personal. Bara i Skåne behövs till exempel 1 849 nya medarbetare de kommande tre åren. Hur många som behövs i övriga län kan du se i Tempen på motorbranschen, säger Caj Luoma, chef Utbildning och Arbetsmarknad på Transportföretagen.

Mer information om tävlingen

Vid ev. frågor kontakta Erik Harrysson 0413-688 73